Mideye Ne İyi Gelir

Midemizin belirli bir pH derecesi vardır bu oranı korumak gerekir. Yüksek miktarda asit tüketmek, midemizi rahatsız edebilir. Buna güzel örnek olarak uzun seneler Kola tüketmiş bir kişiyi verebiliriz. 

Bunun yanı sıra yüksek miktarda rahatsız edici yağlar ile beslenmek, sürekli stres altında sigara veya alkol tüketmek de mide sağlığımıza iyi gelmez. Zencefil başta olmak üzere meyve çayları, nane, bal, muz gibi besinler mideye ne iyi gelir sorusuna verilebilecek en güzel yanıtlardandır. 

Mide Sağlığımızı Korumak için Neler Yapmalıyız?

Öncelikli olarak öğünleri atlamadan, düzenli bir şekilde ve azar azar yemek her zaman en sağlıklısı olacaktır. Çok fazla yiyecek tüketmek başta mide olmak üzere birçok organı fazlasıyla yorar. Bunun için dengeli beslenmek midemize verebileceğimiz en güzel hediyelerden birisidir.

Bunun yanı sıra yüksek alkol veya sigara tüketen kişilerde bu alışkanlıklara bağlı olarak kanser ve ülser gibi risklerde artabilir. Beslenme ve uyku alışkanlıklarımızın yanı sıra dikkat edeceğimiz unsurlar arasında zararlı alışkanlıklardan vazgeçmek de bulunmalıdır. Özellikle fazla sigara tüketimi, kanı zehirleyerek onun doğru bir şekilde çalışmasını engelleyecektir. Yine mideye, akciğerlere sigaranın büyük ve tahrip edici bir etkisi bulunur. Tüm bu kötü alışkanlıklardan vazgeçerek temiz ve sağlıklı bir yaşam sürebilmek ise tamamen bizlerin elindedir.

Editör: Arda KERSU