Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda yapılan QR Karekod tanıtım toplantısına Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, Genel Başkan vekilleri Rıza Tekin ve Aziz Yılmaz, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Mersin TSO Başkanvekili Mustafa Özdamar ile, Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin’de kurulu bulunan şoförler ile ulaşım sektöründeki meslek odalarının başkanları katılım gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve akabinde Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı’nın hoşgeldiniz konuşması sonrası söz alan TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın Araçlardaki plaka numarası QR kodunun, araç tanımlama sistemini yükseltmek için teknolojiden anlayan bir çözüm olduğuna vurgu yaparak, “ Tescil plakaları ile ilgili yazışmaların kağıt ortamından elektronik ortama taşınarak emek ve zaman kaybının önlenmesi, basım ve denetim esnasında yapılan hataların minimuma indirilmesi, sahte plaka kaynaklı sorunların çözümlenmesi ve en önemlisi de asayiş olaylarına karışmış araçların daha kısa süre içerisinde tespit edilerek yakalanması gibi nedenlerle Emniyet Genel Müdürlüğünce plakaların kimliklendirilmesi ve veri tabanında tutulması yönünde talepte bulunulmuştur Bu çerçevede araçların satış devir ve tescil hizmetlerinin yürütülmesi hakkında değişiklik yapılmıştır” dedi.
Yapılan değişiklik ile TŞOF tarafından üretilen ve odalar tarafından basılaürak muhataplarına teslim edilen plakaların 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren karekod seri numarasına sahip şekilde işlem göreceğini kaydeden Genel Başkan Apaydın, “ Bu yenilik plakaların federasyonumuz tarafından üretilip üretilmediğini takip etmek için yeni bir otomasyon sistemi kurulmasını gerektirmiştir. Bu otomasyon sistemi sayesinde üretilen her bir plakanın üretime girdiği andan, muhatabına teslim edilinceye kadar federasyonumuz çatısı altında geçem yaşam döngüsü her aşamada takip edilecek ve kayıt altına alınacaktır. Plakanın hangi seri numarası ile ne zaman üretildiği, hangi odaya gönderildiği vb bilgiler elektronik ve otomatik olarak üretilecek ve ilgililerin kullanımına açılacaktır. Bu işlemler yapılırken, Karayolları Trafik Kanunun 131. Maddesi ile federasyonumuza verilen görevin eksizsiz yerine getirilmesi, plaka basım sisteminde görev alan personelimizin hukuki güvence altına alınması, yapılan maddi hataların önlenmesi sağlanmış olacak ve en önemlisi de sahte olarak üretilen plakaların artık devre dışı kalması olacaktır. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanacak olan karekodlu plakaların şimdiden ülkemize ve esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Emekli Maaşları Yükseldi: 2025'te En Düşük Emekli Maaşı 14.469 TL Oldu! Emekli Maaşları Yükseldi: 2025'te En Düşük Emekli Maaşı 14.469 TL Oldu!