Bazı ürünlerin müdavimi yoktur. Ne kadar benzerini yapmaya çalışırsanız çalışın, onun yerini hiçbir şey tutmaz. Hem bu sadece subjektif de değildir. Arkasına gerçekten kitleleri alır. Playstation oyun konsolu da böyle ürünlerden biri. Piyasada nintendo, xbox gibi başka markalar da var elbette. Hatta XBOX uzun süre playstation ile rekabet etmeye çalıştı. Aslında güzel ve güçlü oyun konsolları ürettiler ve hatta bazı yönlerden açık ara önde ürünler bile çıkardılar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Playstation’un yerine geçemediler. Bunu en çok pandemi döneminde anladık. XBOX karaborsaya düşmedi, ama Playstation 5 düştü. Sanki bir mücehver gibi değerini hiç kaybetmedi.

Sadece Bir Modifikasyon mu Yoksa Yeni Bir Konsol mu?

Genellikle pro versiyonlar ana playstation serisinin bir tık üst versiyonu gibi olurdu. Playstation 4 ile pro versiyonu arasında çok büyük bir fark yoktu. Ama Sony bu sefer yeni bir oyun konsolu piyasaya sürüyormuşcasına davranıyor. https://kumar-siteleritr.com/ casino siteleri Türkiye ve Avrupadaki en popüler kumaroyunlari oyunları yelpazesi ile karşınıza çıkıyor. Üst düzey oyunları oynayabileceğiniz Playstation 5 pro gibi en iyi kumar siteleri de size piyasanın önde gelen kumar oyunlarını sunuyor. Kumar siteleri belki de playstation 5 pro’nuzu bedavaya getirecek. Oyun piyasaya çıkmadan siz de kumar sitesi ile önceden konsol paranızı çıkarın.

Kasım 2024 itibariyle mağazalarda yerini alması beklenen Sony’nin bu yeni harika oyuncağını diğer konsollardan ayıran birçok özellik var.

Sadece GTA 6 Değil 7’yi Bile Çalıştıracak Konsol

Daha GTA 6 bile çıkmadı ne 7’si diye düşünüyor olabilirsiniz. Abarttığımızı düşünüyor olabilirsiniz. Ama Playstation 5 Pro’nun resmi olmasa da ana sloganı bu. Öyle bir konsol yapacağız ki GTA 7 çıktığında onu bile oynayabileceksiniz diyorlar. Peki bu kadar iddaalı gelen bu konsolun teknik özellikleri neler?

İlk Bakışta Ne Görüyorsunuz? Eğer İnsan Yüzü ise... İlk Bakışta Ne Görüyorsunuz? Eğer İnsan Yüzü ise...
  • Sistem belleği: Standart konsola göre büyük bir artışla 5 Pro – 576 GB/s (18GT/s) sistem belleğine sahip.
  • İşlemci: Pro işlemci hızını 3,85 GHz’e çıkaran ‘Yüksek CPU Frekans Modu’na sahip. Standart versiyondan yüzde on daha fazla.
  • Ses kalitesi: Bu her ne kadar konsolların ana özelliklerinden biri olmasa da Pro’da bu özelliğe önem verilmiş ve daha kaliteli bir ses kartı sunuluyor.
  • GPU: %45 daha hızlı render.
  • 2*3x ışın izleme özelliği.
  • 33.5 Teraflop.
  • PlayStation Spectral Süper Çözünürlük Yükseltme
  • 8k çözünürlük desteği.
  • Yapay zeka ile uyumluluk.

Henüz tam olarak piyasaya çıkmadığı için bütün özellikleri belli olmasa da, konsolun yeni bir oyun konsolu kadar gelişim sunduğu bir gerçek. 799 euro standart fiyat ile satılması düşünülen konsola özel şu anda piyasada fazla bir oyun yok. Henüz 8k piyasada yer tutmamışken, konsol bunu destekliyor. Gerçekten de şu an için değil de bundan 5-10 senesini düşünüp üretilmiş gibi. Sony’yi bu ilerigörüşlülüğünden dolayı kutlamalıyız.

Disk Sürücüsü Devri Bitti

Playstation 5 digital edition versiyonu ile disk sürücüsü olmayan konsollar çıkarmaya başlayan Sony bu sefer bunu bir standart haline getiriyor. Bu yeni sürüm konsol bir disk sürücüsüne sahip olmayacak ve tamamen dijital olarak oyun alabileceksiniz. Ama elbette eski usul oyun satın almayı seviyor ve elle tutulacak bir disk istiyorsanız sizin için harici olarak disk sürücüsü alma seçeneği de olacak. 2 TB SSD hafıza ile gelecek olan konsol, gelişen internet teknolojisi ve bulut sisteminin sunduğu nimetlerden yararlanmanın zamanının geldiğini düşünüyor.

Editör: özge Özkan