Mersin Büyükşehir Belediyesi, bereketli topraklarını çalışkan kadınların emeğiyle buluşturmak ve tarımsal üretimin önünü açmak amacıyla önemli projelere imza atıyor. Başkan Vahap Seçer’in liderliğinde gerçekleştirilen bu projeler sayesinde, Mersin’in her köşesi kadınların üretim alanı haline geliyor. 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü, bu yıl Mersin'de Büyükşehir tarafından desteklenen 13 ilçeden 1500’den fazla kadın çiftçiyle kutlanacak.

Toplumlarin Kalkinmasini Sağlayan Kahramanlar Kadin Çi̇ftçi̇ler (8)

Kadın Emeğiyle Tarımsal Üretim

Mersin’de kadınların tarımsal alanda görünürlüğünü artıran projelerle, hem küçük aile işletmeleri büyüyor hem de kadınların güçlenmesi sağlanıyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, “Kadının eli, toprağın bereketi” sloganıyla hareket ederek kadın çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Bu projeler aracılığıyla kadın çiftçilerin üretim kapasiteleri artırılıyor.

Mersin'in Zirvesi: En Yüksek Noktalar ve Eşsiz Manzaralar! Mersin'in Zirvesi: En Yüksek Noktalar ve Eşsiz Manzaralar!

5 Yılda Binlerce Kadın Desteklendi

Büyükşehir’in tarım alanında uyguladığı 40 projeden 5 bin 909 kadın çiftçi faydalandı. Yıl bitmeden bu sayının 7 bine ulaşılması hedefleniyor. Fide-fidan desteği, arıcılık, küçükbaş hayvan desteği ve eğitim gibi birçok alanda üretici kadınların yanında olan Büyükşehir, bu yılki kutlamalarda kadınların emeklerini ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Toplumlarin Kalkinmasini Sağlayan Kahramanlar Kadin Çi̇ftçi̇ler (3)

“Kadın Çiftçiler, Toplumların Kahramanları”

Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü önemsediklerini belirten Tarımsal Hizmetler Dairesi Yüksek Ziraat Mühendisi Aylin Kutlu, kadın çiftçilerin toplumsal kalkınmadaki rollerini vurguladı. Kutlu, “Kırsaldaki kadınlar sadece kendi ailelerini değil, toplumların ve ülkelerin kalkınması için emek harcayan gizli kahramanlardır” diyerek, kadınların emeklerinin görünmez olduğunu ifade etti.

Sürdürülebilir Gıdanın Temeli: Kadın Çiftçiler

Yaptıkları projelerle kadın üreticilerin kırsaldaki yaşamlarını güçlendirmeye çalıştıklarını belirten Kutlu, kadın çiftçilerin sürdürülebilir gıdanın ve geleceğin temeli olduğunu kaydetti. Etkinlikler düzenleyerek kadınları ön plana çıkaracak projelerle devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların tarımsal üretimdeki rolünü desteklemeye ve görünür kılmaya kararlıdır.

Editör: Ismail Usta