Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yeni bir projeye imza attı. Kalıtsal ve metabolik bir hastalık olan fenilketonüri hastalarına, düşük proteinli gıda ürünleri sağlanmaya başlandı. Bu destek, ailelerin hem cebine katkı sağlıyor hem de hastaların ihtiyaç duyduğu zor bulunan ve pahalı gıdaların teminini kolaylaştırıyor.

Bu Okuyacağınız Taktikler Sayesinde Dersten Başınızı Kaldırmayacaksınız! Bu Okuyacağınız Taktikler Sayesinde Dersten Başınızı Kaldırmayacaksınız!

Fenilketonüri Hastalarına Gıda Kolileri Dağıtılıyor

Fenilketonüri hastalarının beslenme ihtiyaçlarına özel olarak hazırlanan gıda kolileri, Mersin genelinde 28 teslimat noktasında vatandaşlara ulaştırılacak. Gıda kolileri içerisinde; düşük proteinli makarna, şehriye, nişasta karışımı ve gofret gibi ürünler bulunuyor. Bu ürünlerin yüksek maliyetli olması ve bulunmasının zor olması, projeyi aileler açısından çok değerli kılıyor.

Engin Yıldırım’dan Açıklama

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, yeni projeyle ilgili şunları söyledi:
“Fenilketonüri, hayvansal kaynaklı proteinlerin tüketilmesinin yasak olduğu kalıtsal bir metabolik hastalıktır. Bu hastalar ömür boyu özel beslenmek zorunda. Özellikle ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde, hastalara uygun gıda paketleri hazırladık. Bu paketler, düzenli olarak ailelere ulaştırılacak.”

Fenilketonüri Hastası Olan Ailelerden Teşekkür

11 yaşındaki fenilketonüri hastası Cihan Berat’ın annesi Emine Kuş, projeyle ilgili memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi:
“Ürünler çok pahalı ve zor bulunuyor. Belediyenin böyle bir girişimde bulunması bizi çok mutlu etti. Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz.”

Editör: Ismail Usta