SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?
Selçuk Bayraktar, aslen Trabzonlu olup 1979 İstanbul doğumludur. 1997 yılında Robert Koleji’ni bitirir. 2002 yılında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olur. Penn’de burslu Elektrik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yaparken, dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar yapar.
Daha sonra Massachusetts Institüte of Techology’de (MIT) burslu olarak yüksek lisans-doktora teklifi alması üzerine MIT’de doktora çalışmasına başlar. MIT’teki eğitimi sırasında İnsansız Helikopter Sistemleri üzerinde çalışmalarda bulunur. Ve 2006’da MIT Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden ikinci yüksek lisans diplomasını alır.
Birleşik Amerika’daki eğitiminde ‘insansız hava araçları’ ve ‘uzay denemeleri’ üzerine eğitim görür. Sonra, MIT’teki doktorasına bırakarak 2007 yılında Türkiye’ye döner. Selçuk Bayraktar babasının Baykar şirketindeki milli ve özgün insansız hava aracı teknolojilerinin geliştirilmesi çalışmasına katılır. O günden itibaren de Baykar’ın teknik müdürü olur. Bu görevinde, öğrendiklerini pratiğe geçirmeye başlar.. Kısa zamanda İHA ve SİHA denen silahsız ve silahlı insansız hava araçlarını üretmeyi başarır. Onun ürettiği İHA ve SİHA’lar dünyadaki emsallerinden de üstün olmak üzere Türkiye bu sahada dünyada ilk 5’in arasına girmiştir.
Ama, CHP’li bir milletvekili bu üstün yetenekli genç adamı üstün olmayan yeteneği ile iftira atarak karalamaya çalışmıştır. Çünkü, onların hayal bile edemedikleri projeleri Bayraktar gerçekleştirmiştir. Zeytin Dalı ve Barış Pınarı operasyonlarında İHA ve SİHA’ların dibinde, 40 gün hangarlarda onları gözetlemek için yatmış; İdlib’de de İHA ve SİHA’lar düşmanların planlarını bozmuştur. Şu günlerde de Libya’da bu silahlar Hafter’i destekleyenlerin korkulu rüyası devam ediyor.
İşte böyle bir zekayı “Oralarda ne işimiz var?” diyenler acaba neden ve niçin karalarlar/iftira atarlar..? İftiraya karşılık Selçuk Bayraktar “Ellerinizdeki belgeleri açıklayın..” demesine rağmen İBB Başkanı İmamoğlu tekzip etmesi gerekirken susmuştur..
Ahmet Hakan; “İdeal sahibi olmak ve ideal doğrultusunda hiç durmadan çalışmak.. Selçuk Bayraktar’ın özeti bu.. Kurduğu her cümlenin en başına milli teknoloji hamlesini yerleştirmesinin nedeni de bu” ifadesinde bulunarak Selçuk Bayraktar’ı özetliyor.
Osmanlı döneminde de olmak üzere Türkiye tarihinde sürekli olan, bir şeyler yapmak isteyenlerin önlerinin kesildiği tarihtir. Selçuk Bayraktar, iftiraya uğramasına bağlı olarak “ Yoksa tarih yine tekerrür mü ediyor diyerek tedbirli davranmak istiyor.
T3 VAKFI
Yaş ortalaması 28 ile 38 arasında olan kişiler tarafından kurulan vakıf ilgilileri; “Biz Kimiz” sorusuna şöyle cevap veriyor:
“Teknoloji Üreten Bir Türkiye hedefliyoruz.
Türkiye’nin, daha iyi bir dünya için sözünü ve sesini yükseltebilmesi, ekonomik ve insani açıdan gelişmiş toplumlar arasında yer alması için milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan bir gurup genç girişimci ve genç profesyoneliz.”
Bu amaca uygun birçok proje ve çalışmaları olan vakıf, son zamanlarda İBB ile aralarında söz konusu olan çalışmalar konusuna bağlı olarak konuşulanlarla gündeme gelmiştir. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın CNN’deki Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programındaki verdiği bilgilerle herkesin dikkatini çektiği gibi benim de dikkatimi çekti. Yürütmekte oldukları proje ve çalışmalarla, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesine yönelik katkı sağlamayı hedefledikleri anlaşılıyor. Ve her şeyimizin milli ve yerli olmasını istediğimiz şu günlerde T3 Vakfı’nın çalışmalarını taktirle, sizlerle de paylaşmak istedim.
Vakıf, teknoloji geliştirecek, çalışacak; yetenekli gençleri tespit etmek ve eğitmek, teknolojide yapılacak bilimsel çalışmalar katkıda bulunmak amaçlı çalışmalar yapmaktadır.
T3 Vakfı; daha iyi bir dünya için sesini yükseltebilmesi, her yönüyle gelişmiş toplumlar arasında olması için, yerli ve milli teknolojinin kaçınılmaz olduğuna inanan bir genç grup tarafından kurulmuştur. Kısaca vakıf; uğraştıkları proje ve çalışmalarıyla milli teknolojide katkı sağlamayı hedef seçmiştir.
Vakıf, milli teknoloji; içinde bulunduğumuz çağda gerçek anlamda egemen ve bağımsız olmamız için temel zorunluluktur demektedir. Bu konudaki kendimize yeterliliğimizin en temeli yetişmiş insan kapasitesi/potansiyeli oluşturmaktır. İşte T3 Vakfı bu düşüncelerle Türkiye’nin bu alanda yetişmiş insan kapasitesini arttırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir.
Vakıf bu düşünce ve hedef doğrultusunda, ortaokul öğrencilerinden başlayarak üniversite gençlerine yönelik teknik eğitim ve atölye çalışmaları ile proje yarışmaları takımlarının kurulması ve desteklenmesi vakfın faaliyet alanını teşkil etmektedir. Ayrıca Türkiye’ye katma değer konusunda lojistik, teknik ve danışmanlık destekleri, sermaye destekleri sağlanmasına yönelik çalışmalar da yapılmaktadır.
CHP’li Veli Ağbaba T3 Vakfı’nın ‘Deneyap Teknoloji Atölyeleri için İBB’den 41 milyon lira aldı’ iftirasında/iddiasında bulunması üzerine; T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Veli Ağbaba’nın bu iddialarının asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bayraktar, İBB Başkanı İmamoğlu’na çağrıda bulunarak “ Bu şahsın ahlaksız iftiralarını tekzip etmeyecekseniz T3 Vakfı olarak iş birliği protokolünü tek taraflı fes edeceğiz” dedi. Zira bu çalışmaların İBB ile birlikte yapılması, İmamoğlu’nun başkan seçilmesinden sonra protokol hazırlanmış ve imza altına alınmıştı. Ve iddianın yapıldığı 20 Nisan 2020 tarihine kadar bina ve hizmet konularında birlikte çalışma yapılmıştı..
Selçuk Bayraktar, “Önce 41 milyon lira nakit aldı dediler. Sonra nakit değil dediler, destek almaya çevirdiler biz itiraz edince.. Seçim döneminde de kirli kampanya başlattılar.. Mahkemeye verdik” diyor ve para almadıklarını tam tersine para harcadıklarını/verdiklerini emek verdiklerini söylüyor..
Bayraktar, para bina yapar, insan yetiştirmez, ruha hitap etmeyeceğini söyleyerek, kendilerinin emek vererek insan yetiştirdiklerini bunu da parayla yapmadıklarını, gönüllük esasına göre yaptıklarını ifade ediyor.
T3 Vakfı’nın öğrencileri; pandemi döneminde devlet hastanelerine ücretsiz gitmişler hasta tedavisi yapmışlar. Bu konuda vakıf para harcamış.. Emek vermiş ve bunun organizesini etmiş. Bayraktar’ın anlatımından anladığımıza göre, T3 Vakfı 1500 öğrenciye eğitim veriyor. Bu öğrenciler sınavla alınıyor. Belki de eğitim alan öğrencilerin içerisinde, bu iftirayı atanların yakınları da var.
Hoş kalın. Temmuz 2020, Anamur. İsmet Kadıoğlu.
Not: Bu konu biraz uzun; devamı bir sonraki yazımda olacak, inşallah.