Olgun bir adam, bir çocukla neden evlenmek ister?  Bu normal bir arzu mudur?
‘Henüz 15 yaşında ’diye yakındı kadın.
‘Olsun, biz evlendiğimizde sen 13 yaşındaydın’ diye yanıtladı onu kocası.
Kadın sustu, başını önüne eğdi. Gözlerinden iki damla yaş yanaklarından akıp eteğine düştü. 
Adam, elini cebine atıp borç senedini çıkarttı. Tarihine şöyle bir göz atıp geri katladı. ‘Kalk bana bir çay koy’ dedi karısına. Kadın tek kelime etmeden mutfağa doğru yürüdü.
‘Kızı verdik mi bu iş tamamdır’ diye söylendi adam. Eliyle yüzünü ovdu. ‘Başlık parası borcu kapatmaya yetecek de artacak’ dedi. Sesi odada yankılandı.
Her gün bir kadın cinayeti işleniyor… Hatta bazı günler iki, üç, dört, beş kadın cinayeti işleniyor… Bugün de (02 Şubat 2017) yine gazetelerde iki kadın cinayeti haberi yer alıyor…
‘Neden öldürdün?’
Elleri arkadan kelepçeli suçlu suskun, başı önde, tek kelime etmeden duruyordu. Komiser yeniden yükseltti sesini. ‘Konuşsana be adam! Neden öldürdün gencecik karını?’
Adamın gözleri pantolonunun paçasındaki kan lekesine takıldı. ‘Ayrılmak istedi’ diye mırıldandı duyulur duyulmaz bir sesle. 
Komiser hiddetlendi. ‘Sen kimsin lan, kimsin sen? Haşa, Allah mısın?’ Eli öfkeyle havaya kalkıyor. Sinirlerine hakim olmaya çalışarak, havada titreyen elini masaya hızla indiriyor. Suçlu korkuyla iki büklüm olup, başını iyice öne eğiyor.

Kadınların durumu Müslüman ülkelerinde diğer ülkelerle kıyasladığımızda hiç bir şey değişmeden, gelişmeden, aynı durumda. Yani kötü. 
Türkiye’deki kadını ele alırsak. Kadına yönelik cinsiyet eşitsizliği, şiddet, cinayetler, çocuk istismarları azalmadan, hatta çoğalarak devam ediyor. 
Dünya ekonomi forumun 2014 yılında yayınladığı ‘’Küresel Cinsiyet Eşitsizliği 2014’’ adlı raporunda ekonomik katılım ve fırsat eşitliği, eğitim durumu, sağlık ve yaşam tarzı, politik güçlenme faktörlerini dikkate alarak, dünyanın 142 ülkesinde kadınların durumu araştırılmıştır. Rapora baktığımızda Müslüman ülkeleri listenin sonlarında yer almaktadır. Yani bu raporda yapılan sıralamaya göre; Türkiye 125, İran 137, Suudi Arabistan 130, yemen 142’ci yerdedir.
Dünya ekonomi forumun 2016 yılında yayınladığı ‘’Küresel Cinsiyet Eşitsizliği 201’’adlı raporunda ise durum Türkiye açısından içler acısıdır. 2014 yılında 125 olan sıra 2016 yılında 130’a gerilemiş durumdadır.
Aşağıdaki söleşme ne diyor?
Birleşmiş Milletler 1981 yılında, kadınların sadece kadın olduğu için karşılaştığı şiddet ve ayrımcılığı önlemek amacıyla Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi’ni, İngilizce adıyla CEDAW’ı yürürlüğe koydu. Bu sözleşme dünyada kadınların evlilik, boşanma, kamu yaşamı ve bedenleriyle ilgili pek çok hakkını koruma altına aldı. Sözleşmeyi imzalayan devletler, kadınların insan haklarından erkeklerle eşit bir şekilde yararlanması için gereken düzenlemeleri hayata geçireceklerini kabul etmiş oldu. Türkiye de bu sözleşmeyi 1985 yılında imzalayıp onayladı. Yani Türkiye Hükümeti, ulusal yasalarını sözleşmeye uygun hale getirme sorumluluğunu üstüne almış oldu. 
Kaynakça:
http://www.sabah.com.tr/yasam/2011/08/16/cocuk-yasta-gelinler-boyle-satiliyor#
http://www.egitimajansi.com/haber/cocuk-gelinleri-ve-kadin-cinayetlerini-arttiracak-karar-haberi-41418h.html
http://www.abhaber.com/51707-2/
Sevim Ünal
13-08-2018
Anvers-Belçika